Olen pitkään haaveillut, että tekisin niin sanotun tarinalaukun. Nyt pitkällisen etsimisen jälkeen olen löytänyt sopivan matkalaukun, josta voin muokata sellaisen. 

Mikä siis on tämä omituinen tarinalaukku? 

Tarinalaukku on laukku joka sisältää tarinoita. Käytännössä siis tarinoiden, kertomusten ja satujen kertomista helpottavia havainnollistamisvälineitä. Laukku tulee sisältämään mm. pienen nukketeatteri näyttämön, erilaisia pikkunukkeja, symboli-kortteja, alttarimateriaalit, kertojakäsinuken, kuvia, aihepiireittäin tarinakortteja sekä monen moista muuta juttua, joista voi kehitellä omia tarinoita taikka kertoa valmiita. Tarkoitus olisi siis luoda laukku, joka on helppo ottaa mukaan ja minkä uumenista voi löytyä vaikka mitä aarteita. 

Miksikö olen ryhtynyt tekemään tällaista?

Olen huomannut työssäni, että joskus olisi tarve keksiä nopeasti jokin juttu. Tämä ei kuitenkaan aina ole niin helppoa. Sitä paitsi en ole koskaan oikein pitänyt kuvakirjoista lukemisesta. Laukku voi toimia myös ihan sellaisena, että lapset voivat pyytää sieltä kerrottavaksi jotain. Pyrin tekemään suurimman osan materaaleista niin, että ne kestävät myös lapsen leikin. Yksin kertaisesti sanottuna: iloksi itselleni ja muille.

Pyrin pitämään teidän ajantasalla projektin edistymisestä.